Skotin uimataidosta

Skotit ”ei osaa” pääsääntöisesti uida. Ruumiinrakenne, töppöjalat ja raskas turkki vetävät nopeasti pohjaa. Meillä myös saaressa mökki ja poikia tarkkaillaan aina rannassa/eivät saa mennä sinne yksin. Molemmat ovat pentuna humpsahtaneet mereen ja ovat siitä kyllä oppineet ettei paljoa kannata kurkotella
— Suvi Uotila

Meillä mökki myös rannassa. Skotti ihmisvalvonnassa ja uimassa aina pelastusliiveissä. Talvella ui koirauimalassa myös liiveissä. Osaa hyvin uida, mutta tuo rakenne tosiaan vie nopeasti pohjaan.
— Anna-Maija Mellin

Meillä mentiin viime kesänä kuin kivi pohjaan kun tätini lähti uimaan laiturista ja herra meni perässä pelastamaan..Sen jälestä ei oo menny ees laiturille. Meillä on siis kans mökki järven rannassa ja siellä paljon ollaan. Yksin ei oo pihalla koskaan ja kun ensi kesäksi ostetaan uusi vene, tulee pojalla myös liivit veneilyyn.
— Elisa Friman