Skotlanninterriereiden lantionkuvausprojekti Oulussa 21.5.-1.6.2018

Kuvaukset ja tutkimukset tapahtuvat Oulun Eläinklinikalla 21.5.-1.6.

Tanskassa jalostukseen erikoistunut apulaisprofessori Sandra Katrin Goericke-Pesch Kööpenhaminan yliopistosta tekee skotlanninterriereiden synnytysongelmiin liittyvää tutkimusta jossa koiria mittaamalla ja röntgenkuvaamalla selvitetään rakenteellisten tekijöiden vaikutusta synnytysongelmiin.

Kuvaukseen voivat osallistua nartut jotka ovat synnyttäneet tai synnyttävät vuoden 2018 aikana. Narttujen tulee olla kuvaushetkellä vähintään 2-vuotiaita. Edellisestä synnytyksestä tulee olla kulunut vähintään 60 päivää. Myös vanhemmat synnyttäneet nartut voivat osallistua kuvaukseen. Yläikärajaa ei ole.

Osana tutkimusta nartun omistaja täyttää online-lomakkeen, jossa on kysymyksiä nartun synnytyksistä ja pentueista. Kuvauksen yhteydessä nartulta mitataan korkeus, pituus, leveys ja paino. Yksittäisen nartun tutkimustulokset ovat luottamuksellisia. Kuvauksesta ei tule kustannuksia nartun omistajalle.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset sähköpostilla osoitteeseen:

katja.manninen@ouluek.fi